COMPENSATIE MODEL 

Wat als elke gereden kilometer nu eens een positief effect had inzake CO2 uitstoot?

  • We voorzien pakketten voor liefhebbers voor een vrijblijvende CO2-compensatie waarbij elke gereden kilometer voor 250% wordt gecompenseerd inzake uitstoot;

  • Ook voor organistoren van rally’s hebben we een eenvoudig model ontwikkeld om CO2 neutrale events te organiseren;

  • Zo geloven wij – ongeacht de beperkte reële impact – dat het rijden met een klassieke wagen of yougtimer vanuit recreatief standpunt ook perfect sociaal & politiek aanvaardbaar is en blijft.

 

Hoe organiseren we deze compensatie?

* Graine de Vie is een NGO gewijd aan bewustmaking, bescherming en herbebossing

Ze zijn actief sinds 2009 en hebben meerdere projecten in Madagaskar, Togo, Benin en Kameroen

De NGO werd opgericht als vzw naar Belgisch en Luxemburgs recht met als doel de ecologische voetafdruk van de inwoners van onze geïndustrialiseerde landen te compenseren door het planten van bomen in ontwikkelingslanden.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Position Paper 2020: in overleg met verschillende stakeholders (professionals, liefhebbers en rally organisatie) hebben we een positon paper ontwikkeld rond de toekomst van klassieke wagens en youngtimers op onze wegen. Bijkomende inzichten of suggesties op dit document zijn meer dan welkom. Het is ons objectief om dit document te gebruiken als basis voor overleg met de verschillende politieke instanties om een positieve en stabiele toekomst te creëren voor klassieke wagens en youngtimers.